Рибата е составен дел на здравата исхрана, но не секоја е добра за нас, како што беше потврдено со податоците за овие популарни сорти, достапни во продавниците.

Овие риби се богати со добри, омега-3 масни киселини, важни за многу функции во телото, но исто така е важно да знаете колку лоши состојки имаат!

Првата на листата риби богати со омега-6 масни киселини е лососот. Особено ако не го знаете потеклото на оваа риба, која исто така е скапа, може да го загрозите вашето здравје.

Обично содржи други загрижувачки хемикалии како што се бои, и има четири пати помалку витамин Д од другите риби.