Една жена во југоисточниот кинески град Ксијамен се разбуди едно утро и сфати дека не може да слушне што зборува нејзиниот партнер. Таа се вознемири и не и беше јасно што се случува, па брзо отиде во болница.

За време на прегледот, таа можеше да слушне сè што зборуваат медицинските сестри и лекарот, но не и говорот на машкиот персонал.

По многу тестови, на Чен и беше дијагностицирано обратно губење на слухот.

Станува збор за неможноста на пациентот да слушне ниски фреквенции. Затоа, невозможно е да се слушне длабок машки глас, односно звуци кои имаат фреквенција од 2000 Hz или помала.

Обично се јавува како последица на траума, со проблеми со васкуларниот систем или автоимуни нарушувања, но лекарите веруваат дека Чен ја довел оваа состојба до стрес поради работа и хронична несоница.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде