Во пресрет на зимата и грејната сеозона, како и со најавените повисоки сметки за струја, би било добро да ја рационализираме потрошувачката на електричната енергија во нашите домови, па за таа цел се потсетуваме на временските периоди во денот кога можеме да ја користиме евтината тарифа.

Претходно објавивме и трикови со кои може да имате пониски сметки за струја за дури 1.000 денари, но дополнително да се потсетиме во кои периоди и денови можете да користите „евтина струја“:

Евтина тарифа: секој работен ден и сабота од 22:00 до 07:00 наутро, а во недела евтината тарифа трае во текот на целиот ден сѐ до понеделник во 07:00 наутро – стои на официјалниот веб сајт на evn.mk