Заклучно со 30 септември 2021 година во установите за згрижување и воспитание на деца − детски градинки/центри за ран детски развој се регистрирани 31.293 деца, што претставува зголемување од 17,7 отсто во однос на 2020 година.

Според податоците на Државниот завод за статистика (ДЗС), со годишните извештаи во 2021 година се опфатени 104 установи за згрижување и воспитание на деца, што е за 8,3 отсто повеќе во однос на 2020 година.

Овие установи им обезбедуваат здравствена заштита, исхрана и дневен престој на децата на возраст до 6 години во согласност со нивните развојни потреби, во повеќе групи (групи на деца во развоен период до 2 години, групи на деца во развоен период од 2 години до тргнување на училиште, комбинирани групи, групи на деца со пречки во развојот, групи на деца во центар за ран детски развој во состав на детска градинка, групи за пилот-програми, групи за вонинституционална форма на активност) и други групи (за престој и исхрана), информираат од ДЗС.

ПРЕКУВработување
ИЗВОРСкопје инфо
претходниот член,Кои се четирите идеални бои за канцеларискиот простор
Следната статијаХрватска ги исполнува условите за влез во еврозоната, Бугарија не!

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде