Официјално од денеска започнува попис на населението во Македонија.

Првата фаза од попишување на домаќинствата и становите почнува со дипломатско-конзуларните претставници и нивните семејства.

Денеска освен дипломатите ќе се попишуваат и иселениците, затворениците и бездомниците.

Останатиот дел од населението ќе се попишува од 1ви април, а предвидено е да заврши на 21 април.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде