DC Comics објави дека новиот Супермен, Џон Кент, е бисексуалец.

Во следниот број на стрипот во ноември, ќе биде прикажана врската на Џон со неговиот пријател Џеј Накамура.

Ова издание е дел од серијата „Супермен: Синот на Кал-Ел“ во која Џон ја презема наметката на суперхерој од неговиот татко, Кларк Кент.

Издавачката куќа ја објави оваа вест на Националниот ден на автомобилот, што го одбележуваат ЛГБТ луѓето низ Америка.