Ако некогаш сте се запрашале кога мажите созреваат, научниците дале се од себе за да одговорат на ова прашање.

Отсекогаш било точно дека жените созреваат порано од мажите, а сега истражувањата покажаа дека тоа навистина е точно.

Без разлика дали сте жена која се прашува што поминува низ главата на вашиот маж или мајка која се обидува да открие како вашиот син некогаш ќе може сам да се справи со животот, прашањето е исто: кога мажите созреваат? Излегува дека не сте сами во тоа размислување. Всушност, една студија од 2013 година покажа дека мажите созреваат дури 11 години по жените.

Додека жените созреваат во просек на 32 години, мажите емоционално созреваат само на 43 години. Во оваа студија и мажите и жените се согласија дека жените побрзо созреваат. Откриле и дека мажите често мислат дека се позрели од жените, што ниту ова истражување не го докажува.

Жените исто така рекоа дека е поверојатно да бидат позрели во врската и дека носат најмногу одлуки, особено кога се во прашање важни одлуки и признаа дека брзо го губат трпението со машката незрелост.

Студијата покажа дека „46 отсто од жените биле во врска каде што чувствувале дека мора да му бидат како мајка на својот партнер“.