Сепак, се поставува прашањето, дали е правилно да се перат патики во машина?

Експерт и сопственик на компанија за чистење, Вил Ланкстон, откри зошто ова можеби не е најпаметната идеја.

Ве советувам да не ги перете така патиките, а особено да не ги ставате во машина за сушење. Топлината може да ги стутка патиките и да го уништи лепакот што ги држи – рекол тој. Машината за сушење може да ги намали и патиките во зависност од материјалот од кој се направени.

Најдобар начин да го исчистите е лесно да го избришете со влажна крпа или да го носите за хемиско чистење.