Добредојдовте на „The Making of Me and You“, уникатна, нова дигитална интерактивност од BBC Earth, која детализира вонредни персонализирани факти.

Само внесете го датумот на раѓање, полот при раѓање, висината и тежината и изберете ги метричките или империјалните единици што имаат најголема смисла за вас.

И веднаш дознајте:

• Хемиските состојки што ве сочинуваат и што се вредни за вашето тело
• Од колку атоми сте создадени и што може да се направи со нив
• Колку клетки на маснотии, крв, кожа и мозок имате
• Колку генетски податоци се наоѓаат во вас
• Колку други микроби живеат на вашето тело заедно со вас
• Големината и тежината на вашите внатрешни органи
• Колку пумпи, пу, сперма или јајца сте произвеле досега
• Колку пати сте трепнале, дишеле
• И многу повеќе…

Истражете, уживајте и споделувајте со вашите пријатели или целата страница или вашите омилени увиди, споредувајќи ги вашите витални статистички податоци.

Кликнете на линкот подолу:

http://www.bbc.com/earth/story/the-making-of-me-and-you