Често во животот се чувствуваме надолу и паѓаме во животот. Во овие времиња, нашата душа има потреба од инспирација исто како и на телото и е потребна храна. На сите ни треба инспирација да ја ослободиме душата од ропството на грижите и да му дадеме на нашиот живот насока. Инспирацијата е храна за нашата душа која очајно нè тера да бидеме подобри и да бидеме личноста во која сонуваме да бидеме.

Добрите инспиративни приказни и цитати се одличен начин да ја подигнеме нашата душа, да ја наполниме со надеж и оптимизам. Приказните се моќна алатка за да го допрат нашето срце. Добрата инспиративна приказна нè мотивира да продолжиме да се бориме за желбите и соништата на нашето срце. Инспиративни приказни предизвикуваат емотивна пулсна точка во нашите срца и умови кога сме во вознемирувачка ситуација. Во време на неволја, инспиративни приказни можат да ни помогнат да ја видиме светлината на крајот од тунелот и да ни дадат излив на надеж и храброст да истраеме. Приказните нè поучуваат лекции, го исполнуваат нашето срце со надеж и нè прават да се чувствуваме подобро.

Клучот за иднината на светот е пронаоѓање на оптимистичките приказни и објавувањето на нив“.
Американски пејач-текстописец Пит Виџер.

Извор : Inspirational Stories ;