дома информација вест Победата на опозицијата во Црна Гора особено ја слават Белграѓаните

Победата на опозицијата во Црна Гора особено ја слават Белграѓаните

710
0

Белград ја слави и падот на Мило Ѓукановиќ и победата на опозицијата.


Резултатите од изборите во Црна Гора и падот на Мило Đукановиќ ги израдуваа многумина во Србија што во текот на вчерашниот ден излегоа на Ббелградските улици да ја прослават промената на политичката состојба со Црна Гора.

Веднаш штом беа објавени прелиминарните резултати од изборите, Белграѓаните излегоа на улиците да прослават.

Некој од насловите во медиумите беше дека „Мило Ѓукановиќ конечно паднал“ или дека „конечно дошло до промена на власта во Црна Гора“.

Новиот премер на Црна Гора е Здравко Кривокапиќ, кој освои убедлива победа на парламентарните избори во Црна Гора.

Извор: Novosti.rs