дома информација вест Од почеток на пандемијата најголемите светски саемите почнаа да се одржуваат виртуелно

Од почеток на пандемијата најголемите светски саемите почнаа да се одржуваат виртуелно

826
0

Промоцијата на туризмот во 2021 година не започна добро.

Деловниот свет во вторникот беше изненаден од објавата што дојде од најголемиот светски саем за патувања „Светски патека за патувања (WTM)“ во Лондон дека планираниот голем собир на најголемата туристичка сцена во светот на почетокот на ноември – нема да се реализира.

По 40 години посета во изложбените сали во Лондон ќе се смени и ние ќе дојдеме во вашите домови. Иако физички нема да бидете во Лондон, WTM како виртуелен настан ќе се одржува три дена од 7 до 22 часот, за да се овозможи пристап до Интернет од различни области низ целиот свет – се вели во известувањето што пристигнало до новинарите акредитирани за настанот.

Така, по ИТБ, водечкиот светски собир за деловен туризам, кој беше откажан во март во Берлин, КОВИД-19 пресуди и за ВТМ. Затоа, деловната 2020 година во туризмот, освен неизвесноста и преполовениот туристички сообраќај во светот, ќе остане запаметена како прва година пред половина век во која туристичките професионалци не се собраа во Берлин или Лондон. И сето тоа во страв и поради опасност од ширење на вирусот.