Познатата српска лекарка д-р Даница Грујичиќ, инаку директорка на институтот за онкологија во Белград во интервју за „Новости“ откри дека е убедена оти КОВИД19 е биолошко оружје.

Д-р Даница Грујичиќ и самата беше заболена од овој смртоносен вирус, а комбинацијата од медицинска пракса и заболен пациент и отвориле нови видици кон епидемијата за која тврди дека е вештачки предизвикана.

Таа во интервјуто открива и дека постои начин да се спречи епидемијата, но не преку вакцина туку преку попречување на ширењето на вирусот.

Интегралниот одговор на д-р Даница Грујичиќ за „Новости“ во продолжение:

Од појавата на инфекцијата Ковид-19, знаењето за овој биолошки агенс се промени. Јас лично сум длабоко убеден дека станува збор за лабораториски вирус и некаков вид биолошко оружје. Кој болен ум го направи и за каква цел, не можам да одговорам на тоа прашање, особено не како некој што целиот свој живот го посветил на спасување, а не на уништување човечки животи. Во секој случај, едно нешто што не се менувало цело време и кое важи и денес, е спречување на пренесување на болести, како што се носење маски, миење раце, редовна хигиена, капење и миење коса. Убеден сум дека, ако се држиме до заштитни мерки, тој момент не е далеку. Она што го прави различен овој втор бран е далеку поголемиот број на заразени со поблага клиничка слика. Исто така, тоа е различен начин за ширење на инфекцијата. Ако во првиот бран добивме инфекција од надворешни контакти, во вториот бран пациентите претежно ја добија инфекцијата од членовите на нивното семејство или луѓе кои немаа директен контакт со заразените (под ова мислам на здравствените работници).