Луѓето често прават грешка да ги остварат своите соништа да останат токму тоа: соништата. Соништата што ги имаат ноќе, но потоа занемарување наутро. Соништата што едвај се осмелуваат да зборуваат за да не се остварат. Малку парчиња фантазија осудени на тоа да останат на тој начин. Но, тие не мора! Се разбира, има некои соништа, како да се стане неонски летачки тигар што се бори против криминалот со Бетмен секоја вечер, тоа веројатно нема никогаш да се оствари.

Но, постојат и илјадници соништа кои не се толку рани колку што мислиме дека се, и би можеле, всушност, да бидат исполнети со малку планирање и работа, а понекогаш и само храброст да се направи нешто поразлично од тоа што го имате минатото.

Направете ги вашите соништа како денот да немаше само еден основач, или само еден датум на основање. Направете вашиот сон да се исполни ден е ден што настана како резултат на напорна работа и упорност на сите луѓе на овој свет кои успеаја да го остварат својот сон, од Боб Дилан, кој состави музика и стихови базирани на свои соништа, до Мери Шели, која го напишала д-р Франкенштајн заснована врз кошмар што би го имала, до Џејмс Камерон, чие ремек дело Аватар, исто така, се засноваше на неверојатно шарен и детален сон што го имаше. Направете го вашиот сон да им се оддаде почест на сите овие луѓе и повеќе имаа храброст да ги извршуваат своите соништа и да ги остварат. Како што треба и вие.

Постојат некои луѓе кои живеат во свет од соништата, а има и некои кои се соочуваат со реалноста; и тогаш има такви што се претвораат едниот во друг “. – Даглас Х. Еверет.

Извор : Days of the year ;