На неа и беше одреден притвор во траење од еден месец.

Како што изјави за порталот за „Радиосараево“, Адмир Арнаутовиќ, уапсената жена ја чувала Ајиса во нејзината куќа против волјата на девојчето.

“Ја собрала од надвор, ја однела дома и ја чувала против своја волја. Девојчето сакало да оди дома, но таа не и дозволила”, додаде Арнаутовиќ.

Тој истакнал дека Миралема Мујчиновиќ добила притвор во времетрање од еден месец за киднапирање на малолетничка.

„Таа беше уапсена на 8 септември, а предадена е на Обвинителството на 9 септември. Таа е обвинета за конфискација на дете или малолетничка“, рече Арнаутовиќ.

Кој е мотивот за ваквото дело сè уште не е познато. Тоа, посочи Арнаутовиќ, се испитува.

Во исто време, се води истрага против Мујчиновиќ за злоставување на нејзината ќерка, за што претходно беше пријавувана.

Извор: mondo.ba