Хрватската политичкарка Весна Пушиќ после 20 години поминати на политичката сцена во Хрватска најави повлекување.

На новинарско прашање што е главниот заклучок од нејзината долга политичка кариера таа одговорила дека конечно разбрана за што точно се користи домољубието.

Според Весна Пушиќ, домољубието е именка која се користи за развој на простотилук, лага, измама и кражба.

Политичарите кои ја фунирале својата идеологија и дејствување на домољубието во суштина криеле само негативни карактеристики.

Тие политичари според Пушиќ кои прокламираат родољубие, го сквернават и поимот за тоа што родољубието во суштина значи.

Извор: slobodnadalmacija.hr