Деновиве во Франција е актуелно прашањето за задолжително носење на заштитни маски.

И покрај тоа што најавата за задолжотелно носење на заштитни маски предизвика бура реакции во јавноста претежно реакции на противење кон ова одлука, сепак на крај конфликтните страни постигнаа консензус.

Со однос на зголемениот број на нови заразени, француската влада ќе мора да усвои мерки.

Француските граѓани имаат избор или да носат заштитни маски во јавни простори или да се воведе карантин на територијата на Франција.

Моменталното решение е воведување на заштитни маски, но доколку ова мерка не даде резултати, тогаш неизбежен е карантин.

Извор: BBC