дома информација вест Залудно носиме маски, ако не ги переме

Залудно носиме маски, ако не ги переме

51
0

Ги закачуваме на нашите лица, се смееме во нив, киваме, па ги стуткуваме во торбите или џебовите пред да ги ставиме повторно.

Сепак, и покрај официјалните совети дека треба да носиме маска секој пат кога ќе влеземе во затворен јавен простор, анкетата на YouGov откри дека многу луѓе носат неколку пати меѓу миење – а 15% од Британците воопшто не ги мијат своите маски за повеќекратно користење.

Слично на тоа, повеќе од половина од оние кои се одлучуваат за маски за еднократна употреба ги обновуваат – 7% од нив на неопределено време.

green and white striped textile

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде