Сертификатите за брак во Англија и Велс сега ќе содржат имиња на двајцата родители на секоја половина од парот, наместо само на нивните татковци, откако законските измени во процесот стапија на сила.

Промената е дел од воведувањето на новиот дигитален систем од вторник за модернизирање, поедноставување и забрзување на процесот со кој се регистрираат браковите, помагајќи да се реши заостанатиот број.

Министерството за внатрешни работи соопшти дека реформите се „најголемите промени во системот за регистрација на бракови од 1837 година“ и дека „ќе ја поправат историската аномалија“ дозволувајќи им на мајките да се појават на документот за стапување во брак на своите деца за прв пат во историјата.

Браковите во моментот ги регистрира парот што потпишува книга со матични книги, што се одржува во секоја матична канцеларија, во цркви и капели и во регистрирани верски простории.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде