Бидејќи ова се смета за најрестриктивниот циклус на спиење, најдобро е за оние кои можат да следат ригиден полифазен распоред за спиење. Генерално, тоа значи дека циклусот на спиење на Uberman е идеален само за оние кои не треба да бидат будни повеќе од 3,5 часа. Тоа е затоа што тоа е вкупното време на будење помеѓу дремките.

Ништо не се знае за долгорочните здравствени последици од користењето на методот Уберман, иако има луѓе кои распоредот го одржуваа дури една година без сериозни здравствени проблеми.

Никој НИКОГАШ не се прилагодил на Уберман без помош од други, често во форма на човечки алармен систем.

Придобивките од Уберман циклусот вклучуваат брзи дремки, од кои секоја трае само 20 минути. Бидејќи спиете само 2 часа дневно, можете и многу, а кога ќе се прилагодите целосно, овој циклус значи дека ќе можете брзо да заспиете каде било.

Сепак, постојат очигледни недостатоци на овој екстремен полифазен циклус на спиење. Исклучително е нефлексибилен за време на спиењето и будењето, што не е идеално ако сакате социјален живот. Да не зборуваме, само 2 часа сон секој ден би било тешко да се прилагодат.

 

ИЗВОРНовости
претходниот член,Трговци од Македонија не продавале производи по набавна цена
Следната статијаИма ли мерка за вредноста на човечкиот живот?! Зедовте натрупавте брашно, тоалетна…

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде