Твитер ја суспендираше сметката за споделување објави од новата комуникациска платформа на поранешниот американски претседател Доналд Трамп.

Сметката тврдеше дека твита „во име“ на г-дин Трамп.

Портпарол на компанијата рече дека сметката, @DJTDesk, ја нарушила политиката за затајување забрана со споделување содржина „поврзана со суспендирана сметка“.

Но, Би-Би-Си откри слични сметки сè уште активни на платформата за социјални медиуми.

На Трамп трајно му беше забранет пристап до Твитер во јануари, откако изрази поддршка за немирите кои упаднаа во американскиот Капитол.

Тој во вторникот лансираше своја комуникациска платформа – насловена „Од бирото на Доналд Трамп“.