Според податоците од индивидуални пациенти на кои им е препишана терапија за корона вирус, им биле препорачани: пробиотици, витамин Д, витамин Ц + цинк, имунолошки препарати, антибиотици, лекови за намалување на телесната температура, како и разни спрејови за нос.

Ако ги земеме предвид просечните цени на индивидуалните лекови, просечната цена на пробиотиците чини околу 6,5 евра, витамин Ц + цинк околу 8 евра, вреќа со имунитет е околу 4 евра, а ако пресметаме дека мора да користите најмалку 10, ги добиваме резултатите од 40 евра.

Антибиотикот што лекарите обично го препишуваат е околу 5 евра, витамин Д е 17 евра, додека просечната цена на едно шише спреј за нос е околу 7,5 евра, при што на некои пациенти им требаат неколку вакви шишиња од различни производители. Лековите за намалување на телесната температура се околу 3 евра.

Се препорачува и употреба на витамин Ц 500 mg, два пати на ден, витамин Д3 1000IJ два пати на ден, цинк (Zn) 100 mg еднаш на ден, како и разновидна диета, богата со минерали и витамини.

Антибиотиците, се препорачуваат за пациенти кои имаат развиено бактериска суперинфекција или со умерена до тешка клиничка слика.

ИЗВОРМондо
претходниот член,Истражување: Колку реално маските штитат од трансмисија на вируси
Следната статијаСудот во Пенсилванија одлучи во корист на Трамп