Министерот за финансии на Србија, Синиша Мали изјави дека цената на струјата во Словенија и Хрватска е 708 евра, а во Европа ја надминува границата од 680 евра.

Од друга страна, како што наведува Мали, цената во Србија е многукратно пониска.

Кај нас струјата е 41 или 42 евра за граѓаните, а 90 или 95 евра ако не се лажам ќе биде струјата кога е во прашање економијата која е и до девет пати пониска од Европа. Србија добро се држи во кризата.