Експертите ги коментираат штенијата за резултатите од втората привремена анализа на податоците од клиничката студија „Спутник V“, што покажа ефикасност на вакцината од 91,4 проценти, 28 дена по вакцинирањето и повеќе од 95 проценти од ефикасноста по 42 дена.

Податоците покажуваат дека вакцината е доста ефикасна. Овие податоци се совпаѓаат со оние што ги видовме со други вакцини, рече Стивен Еванс, професор по фармакоепидемиологија на Лондонската школа за хигиена и тропска медицина.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде