Сведоци сме на чести разводи – скоро секој друг брак се распаѓа, така што сe повеќе имаме брачни парови со деца од претходните бракови.

Грижата за „туѓото“ дете е многу благородна и храбра, но и предизвикувачка. Го споделуваме искуството на маж кој се оженил со жена со дете од првиот брак.

Ова дете има биолошки татко

Обрнете внимание што прави. Пишувајте домашна задача со него. Одведете го некаде. Го слушав тоа секој ден. Секој ден, таа се обидуваше да ми ги наметне сите обврски на детето. Можеби ќе ме осудите, но по една година, Реков: Ова дете има биолошки татко.

Момчето има 9 години и несвесно учествува во игрите на неговата мајка. Отпрвин тој дојде кај мене со најглупавите прашања за се и сешто, дури и кога мајка му беше таму. Го испратив на мајка ми или татко ми, или го упатив на Интернет и книги.

Освен што се обидував да ме оптоварам со сите обврски, жената ме обвини дека не давам доволно пари. На жената и детето им давам третина од мојата плата, плаќам една третина од сметките, а преостанатата третина искрено ја трошам за себе.

Дали тоа дете и куќа се само моја одговорност? Биолошкиот татко, исто така, треба да учествува во одржувањето на своето дете, иако повеќе не живее со него.

Едноставно мислам дека мажот не треба да го влече целото семејство на грб, туку секој треба да ги знае своите обврски и да ги исполни. Кога стапувате во брак со жена со дете од првиот брак, мора да поставите правила и граници.

Во спротивно, ќе бидете будала на чиј грб ужива дури и вашиот поранешен сопруг.

По многу расправии и закани за прекин, мојата сопруга го прифати тоа. И јас сум сакан, сакам и не работам за другите повеќе отколку што треба и можам.

ИЗВОРНовости
претходниот член,Сакате да работите во WizzAir? Аплицирајте на следниот начин:
Следната статијаСтав на науката: Парови во отворени врски се посреќни!

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде