Милош Милеушник (24), студент од Чачак, бил убиен на 27.01.2019 утрото во белградската населба Звездара, кога се враќал од домот на неговата девојка дома. Младиот човек бил избоден со нож околу шест часот наутро, во ходникот на зградата на ул. „Димитрија Туковица“ 20, каде живеел со цимерот.

Недељко Ѓуровиќ од Пожаревац е уапсен и го признал убиството на Милош Милеусниќ во Звездара. Во својата прва изјава пред полицијата, тој кажал дека тој поминал дење и ноќе на Фејсбук и Твитер, сфатил колку е несреќен, па затоа ОДЛУЧУВА ДА ГИ УБИЕ НЕКОЈ!

На сите судења доаѓа таткото на Милош, Горан Милеушник, кој вчера по судењето рече дека евидентно е дека Недељко го убил својот син и дека сега се обидува да излезе: – Како да го уби, за да види како се чувствува, а сега кога треба да биде казнет, ​​избегнува вина.

„Милош не може да ми го врати ништо. Сè ми е црно и тажно. Секој ден тага, дури и не знаете зошто живеете толку празно со дупка во градите. Гледам во човекот кој го уби мојот син, ги слушам неговите лаги и мислам што да правам, да го убијам, но тоа нема да го врати Милош од гробот. Очигледно живееме во време кога некој може да ви пријде и да ве убие без причина.“ заврши таткото на убиениот Милош.

Извор: novosti.rs