По зголемување на бројот на новозаразени Србија размислува за воведување на рестриктивни мерки за здравствена заштита.

Една од најрестриктивните мерки е воведување на државен карантин за странски давјани кои ќе влезат во Србија.

Засега 18 земји не бараат ПЦР тестови со негативен резултат за српските државјани.

На списокот на тие земји не се наоѓа Македонија, додека македонските државјани може да ја поминуваат српската граница без никакви ограничувања и на идентичен начин како пред епидемијата.

Извор: Новости