дома информација вест Сепак стигнаа согласувањата дека „карантин“ бил најлошо решение во справување со пандемијата

Сепак стигнаа согласувањата дека „карантин“ бил најлошо решение во справување со пандемијата

761
0

Мислењата ширум светот се менуваат за „најдобрите“ епидемиолошки политики и решенија за запирање на пандемијата на ковид-19.

На пример, ниту истражувањето, ниту големите медиуми веќе не тврдат дека радикалното „затворање“ било паметна одлука.

Еден од највпечатливите примери е одличната анализа на „Фајненшл тајмс“ со прашањето дали можеби главниот шведски епидемиолог Андреас Тегнел бил во право.

До неодамна и другите големи медиуми во голема мера го критикуваа шведскиот пристап заради големиот број случаи на заразени и починати во врска со скандинавските соседи.

Извор: Нова Македонија