дома информација вест Родителите се недоверливи кон вакцините против сезонски грип и покрај препораките од...

Родителите се недоверливи кон вакцините против сезонски грип и покрај препораките од педијатрите за задолжително вакцинирање

765
0

Една третина од американските родители не планираат да ги вакцинираат своите деца оваа година за грип, според Националното истражување за детско здравје објавено во понеделникот, и покрај реалната можност нивното дете да го фати и смртоносниот Ковид-19.

Покрај тоа, две третини од родителите не веруваат дека вакцината против грип за своето дете е поважна оваа година, и покрај спротивните совети од големите владини организации и педијатри.


Децата помлади од 5 години – особено оние помлади од 2 години – се изложени на висок ризик од развој на сериозни компликации поврзани со грип

-соопштија Центрите за контрола и превенција на болести на САД, додавајќи дека добиваат вакцина за грип за време на пандемијата – за сите возрасти – е поважно од било кога.

Извор: CNN