Според др. Стела Имануел (Dr. Stella Immanuel), во видео изјавата дадена во Вашингтон:

„Јас сум матичен доктор во Хјустон, Тексас. Јас завршив медицинско школо во Западна Африка, Нигерија, каде многу често се грижев за пациенти со Маларија, кои ги лечевме со хидроксихлорохин и други помошни лекови, кои ги познавам добро. Тука сум, бидејќи лично имам излечено преку 350 пациенти со КОВИД-19, пациенти кои имаат дијабетес, пациенти со висок крвен притисок, пациенти со астма, постари пациенти, мислам дека најстариот пациент ми имаше 92 години. Резултатите се исти кај сите, ги ставив на хидроксихлорин, на цинк, цитромакс и сите се добро, во изминатите неколку месеци, се грижев за 350 пациенти, и не сме изгубиле ниту еден. Ниту диабетичар, ниту некој со висок крвен притисок, ниту некој со астма, ниту старо лице, не сме изгубиле ниту еден пациент.

Одозгора на се, се ставив себе си и сите мои вработени на хидроксихлорин за превенција, бидејќи поради самиот механизам на дејствување, делува рано и како профилакса. Ние (докторите) работиме со 10-15 КОВИД пациенти секој ден, им даваме лекарства за дишење, а носиме само хируршки маски, никој од нас не се разболел, значи функционира.

Поради ова дојдов во Вашингтон, да ви кажам, Америка, никој не мора да умре од КОВИД.

Студијата која ме наведе да ја започнам оваа метода е студија која е направена по НИХ (National Institute of Health) во 2005, и функционира.  Неодамна додека разгледував истражувања за пациенти со икање, пронајдов понова студија која е исто направена од НИХ, погледнете ја и самите, во НИХ пребарајте икање и КОВИД, и ќе видите дека дале хидроксихлорин, и докажале дека икањето е симптом на КОВИД. Доколку НИХ знае (докажува) дека икање е симптом на КОВИД, тогаш дефинитивно знаат дека хидроксихлоринот е успешен лек.

Јас сум вознемирена, зошто сум вознемирена е, бидејќи луѓе кои не можат да дишат, ќе видам родители кои ми доаѓаат со своето дете, дијабетичари кои го гледаат ова како смртна казна. А не можат да дишат, и јас ги убедувам дека ќе биде се ОК, ќе живеете, и ги лечиме и остануваат живи. НИТУ ЕДЕН пацеинт не умрел.

Така да ако некоја лажна наука, или некој лажен научник спонзориран од сите овие големи фармацевтски компании ви вели дека сме направиле студии и сме виделе дека не функционира, можам да ви кажам категорично дека е лажна наука. Би сакала да знам кој ги спонзорира тие студии, сакам да знам кој е зад нив, бидејќи не е можно да јас третирам повеќе од 350 пациенти и никој не починал, а вие ми велите дека сте пробале на 20 луѓе или 40 луѓе и не функционира.

Јас сум сведок, и затоа дојдов овде во Вашингтон, за да кажам пред цела Америка дека никој не мора да заболи или да умре од КОВИД. Овој вирус има лек и се вика Хидроксихлорин, Цинк и Цитромакс. Знам дека вие сакате да зборуваме за маски, ало, не ви требаат маски, има лек, знам дека не сакаат да ги отворат школите, НЕ, не треба луѓето да ги заклучувате дома, има превенција и лек.“

[wpvideo RVDCcgRH]

Ова е најважниот дел од излагањето на др. Стела Имануел, на протестот на доктори во Вашингтон, во прилог е видеото, кое од нејасни причини со експресна брзина го избришаа од Facebook и од Youtube, ние успеавме да го сочуваме и го споделуваме во целост тука, за да може да ја слушнете самите докторката.