дома информација вест Првиот автомобил на струја во Босна е вистинска светска атракција (ВИДЕО)

Првиот автомобил на струја во Босна е вистинска светска атракција (ВИДЕО)

744
0

Босанци направиле копија на камионот на Илон Маск. Камионот е вистинска атракција на интернет.

За копијата на камионот на Тесла од Мостар се дознало пред неколку недели кога на социјалните мрежи се појавиле првите фотографии од возилото кое претставува успешна реплика на моделот на Тесла „ Cybertruck“.

Компанијата од Мостар СТАРК ја осмислила и реализирала целата идеја и направила камион верна копија на оргиналот.

Како основа е земен камионот на Форд Ф-150. Новниот модел на е на погон на струја како оној на Тесла, но сепак изгледа прилично уверливо.

Извор: Канал5