Славниот подвижен мост „Тауербриџ“ под кој поминува реката Темза во Лондон, вчера накратко се заглавил при што предизвика голем сообраќаен застој на копнениот сообраќај.

Механизмот на висечкиот подвижен мост од 19 век се заглави и не успеа спојувањето на мостот откако под него поминал брод.

Лондонската полиција соопшти дека инженерите веднаш почнале со санација на проблемот и после еден час мостот повторно бил отворен за пешаци, а властите ги замолиле мотоциклистите да најдат друг начин за движење.

„Тауербриџ“ е една од најголемите туристички атракции во Лондон, изграден е меѓу 1886 и 1894 година, потсетуваат американските медиуми.

Извор: novosti.rs