дома животен стил Ограничувањето на движењето за луѓе е голема придобивка за природата – Белите...

Ограничувањето на движењето за луѓе е голема придобивка за природата – Белите кинески делфини повторно пливаат во Хонг Конг

990
0

Ограничувањата на движењето за време на пандемијата предизвикана од корона вирусот значи дека речиси и да нема бродови и движења околу Хонг Конг.

Како резултат на тоа, ранливиот кинески бел делфин се враќа во водите и станува видлив за 30% повеќе од претходно.

Ограничувањата на движењето за луѓето донесе радости за многу живи видови на планетава.

Меѓу нив е и кинески бел делфин кој е исклучително редок вид на животно што се појавува само околу водите на Хонг Конг.

Извор: BBC