За многумина нудисти во Европа и за десетиците илјади свингери, „Кап д’Агде“ стана традиционална летна дестинација, но епидемијата на коронавирус предизвика проблеми во реализирање на нивниот алтернативен начин на живот.


Франција забележа наплив на инфекции, а неодамна 7.000 луѓе добија позитивен резултат од тестирање на корона вирусот за еден ден.

Јужното подрачје на Херо, а особено „Кап д’Агде“, забележало некои од најголемите бројки.


Дом во најголемото натуристичко одморалиште во Европа, има посебен фокус на хедонизмот бидејќи е собиралиште за нудисти и свингери.


Но, сега здравствените власти – кои воспоставија операција за тестирање на мобилен телефон надвор од селото – открија дека 30% од 800 проверени натуралисти биле позитивни.

Извор: BBC