дома информација вест Мафијаш одгризал прст на затворски чувар па го проголтал

Мафијаш одгризал прст на затворски чувар па го проголтал

778
0

Мафијаш од Сицилија, кој издржува затворска казна, го одгризал прстот на стражарот и го проголтал и при прегледот во ќелијата нападнал уште шестмина.

Шеесетгодишниот Џузепе Фанар, кој издржуваше доживотна казна затвор во затворот Ребибио во Рим, нападна седум чувари кои дојдоа да ја прегледаат ќелијата во јуни.

Фанара, член на Коза Ностра, го нападнал чуварот и му го одгризал малиот прст на десната рака, а бидејќи не бил пронајден, обвинителот заклучил дека го проголтал, пишува „Локалниот“.

После тоа, тој нападнал уште шест чувари со метла, викајќи дека „ќе им ги исече грлата како свињи“.

После тоа, Фанара беше префрлен во строго чуваниот затвор Сасари на Сардинија. Фанара беше осуден на доживотен затвор за повеќе убиства.

Извор: Mondo.ba