Повторно објавените научни анализи го потврдуваат тврдењето на д-р Ворен дека во борбата против коронавирусот, внесувањето на јод мора да достигне безбедна горна граница со цел нашето тело да изврши три важни телесни функции во борбата против вирусот :

  1. деактивирање на ковид во носот со присуство на доволна концентрација на јод во носната слуз.
  2. деактивирање на ковид на кожата пред да влезе во организмот со јод од пот
  3. учество во апоптоза (клеточна смрт) на клетки заразени со ковид, со цел да се запре репликацијата на вирусот.

Ако се примени ова, повеќето нема да имаат негативни несакани ефекти како резултат на инфекција со коронавирус. На овој начин значително се намалува можноста за пренесување на Covid-19, а со тоа и смртноста.

Со дневно внесување од 1,5 до 2,4 милиграми јод (во зависност од телесната тежина) го зајакнуваме нашиот имунолошки систем во борбата против Ковид -19. Најдобри извори на јод се алги, морска риба и јодирана сол.

Извор :Alo rs ;

претходниот член,НАСА и вселената: Американците ќе ја испратат првата жена на Месечината до 2024 година
Следната статијаДЕЦАТА нема да носат маски, тие се под стрес: Родителите во Црна Гора се закануваат со бојкот поради мерките за заштита во училиштата