дома информација вест Какинада: Храмска кочија изгорена во оган во Антарведи

Какинада: Храмска кочија изгорена во оган во Антарведи

751
0

62-годишната света кочија со висина од 40 стапки, направена од тиково дрво се запали во саботата на полноќ во храмот Лорд Шри Лакшми Нарасима Свами кај Антарведи во областа Источна Годавари.

Кочијата има света историја и се користи за земање поворки на Богови и Божица на храмот. Полицијата, службата за донација и противпожарна служба притрчаа на самото место и го изгаснаа огнот.

Полицијата го истражува случајот од различни агли дали инцидентот се случил поради краток спој или дело на злосторници.

Д.У. Дурга Прасад изјави за „Ханс Индија“ овде во неделата одејќи во Антарведи за да го испита инцидентот и кочијата е направена со тиково дрво пред скоро 7 децении.

Приврзаниците изразија загриженост од несреќата во пожарот и побараа полноправно испитување.

Властите во храмот го организираат за време на Rathotsavam. Приврзаниците беа шокирани кога видоа како гори античката кочија на големите фестивали претходно.

Извор: The Hans India