На прашањето кој албански деликатес сите мора да го пробаат, Дуа Липа вели – ајвар!

Интересно е што за илустрација на ајварот, во емисијата користат ајвар со налепница „лесковачки ајвар“.

Подоцна во истата емисија, таа пробува нешто за кое вели – има вкус како „албанскиот колбас наречен суџук“, што е илустрирано со босански суџук.

Деновиве во светските медиуми главна тема е токму „национализмот“ кој Дуа Липа го искажа објавувајќи знаме од „Голема Албанија“ и реакциите што ги доби поради таа објава.

Извор: Дневни новости