дома информација вест Драстичен пад на економијата во Франција

Драстичен пад на економијата во Франција

774
0

Пандемијата предизвикана од КОВИД19 донесе низа промени на глобално ниво.

Во последиците од пандемијата со КОВИД19 најмногу страдаше економијата која има директна импликација врз начинот на живот на луѓето.

Франција има пријавено 11% пад на економијата од почетокот на годината сега.

Според анализите на светските економисти најмногу страдаат туризмот и хотелиерството. А речиси 120.000 работни места од секторот на туризмот се загрозени.

Извор: Нова Македонија