Заменик-градоначалничката на Москва, Анастасија Ракова, денес изјави дека 1.157 пациенти со ковид се опоравиле во последните 24 часа и дека вкупниот број на опоравени сега е 217.899.

“Бројот на закрепнати пациенти со ковид постојано се зголемува. Други 1.157 пациенти се опоравија во последните 24 часа по успешниот медицински третман”, рече Ракова, пренесува ТАС.

Државата понуди да донира крвна плазма на сите излечени пациенти со кора од 18 до 55 години, под услов да не страдаат од хронични заболувања и да бидат негативни за ХИВ и хепатитис Б и Ц.

Покрај тоа, голем број излекувани се занимаваат со доброволна работа и им помагаат на болните кои се лекуваат дома.

Извор : Alo rs ;