Бранкица Ивановиќ ќе биде погребана денес во родниот Куманово, во Македонија.


Семејството е во шок, нејзиниот сопруг ја средил документацијата, бидејќи жената што се омажила во Врање во октомври, сè уште немала српско државјанство.

Ја средивме документацијата и сега сите се грижиме за бебето, веруваме и се молиме. Тој е единственото нешто што ми остана Бранкица – вели Бранислав Ивановиќ.

Веста за смртта на 34-годишната трудница ги потресе луѓето од Врање. Многумина од нив се обидуваат да најдат зборови на утеха и да искажат сочувство и поддршка на Бранислав и неговото семејство во бројни објави на социјалните мрежи.

Покрај нејзините родители и другите членови на семејството во Куманово, Бранкица ќе ја придружува и нејзиниот вечен одмор од нејзиниот сопруг, кој во меѓувреме доби негативни резултати од тестот за ПЦР.


Другите роднини нема да можат да присуствуваат на погребот, бидејќи Македонија не ги прифаќа резултатите од таканаречените брзи тестови.

Извор: novosti.rs