Вработените во Мајкрософт во САД ќе имаат можност да работат од дома барем до 19 јануари, потврди претставникот на таа компанија за Си-Ен-Ен.


Тој рече дека компанијата продолжува да ја следи состојбата кога станува збор за пандемија на коронарен вирус во секоја земја и регион каде што работи.

CNN проценува дека ова е последниот знак дека големите компании се подготвуваат за долго траење на пандемијата на вирусот корона.

Гугл исто така во јули објави дека ќе им овозможи на вработените да работат од далечина, барем до крајот на јуни 2021 година.

Новонастанатата состојба од КОВИД19 потврди дека иднината на комуникацијата и координацијата помеѓу луѓето се наоѓа во технологијата.

Технологијата ќе овозможи непречена комуникација помеѓу луѓето, со што голем број од нив ќе може да работат од дома, а комуникацијата со колегите и претпоставените да ја водат преку средствата за комуникација.

Извор: Novosti.rs