ПЕКИНГ – Наставничка од Кина е осудена на смрт затоа што затрула 25 деца во градинката каде што работела, од кои едното починало, пишува Би-Би-Си.

Воспитувачот Ванг Јун беше уапсен минатата година кога деца од градинка во градот завршија во болница затоа што им се слошило откако јаделе каша за појадок.

Потоа 23 деца започнале да повраќаат и ја изгубиле свеста откако појадувале.
Судот утврди дека воспитувачот става натриум нитрит во појадокот на децата на другиот учител, откако тие се расправаа околу прашањето за управување.

Ова не беше прв пат Ванг Јун да труе некого, бидејќи судењето покажа дека таа претходно го ставила истиот отров во храната на нејзиниот сопруг, кој поминал со мали заболувања.

Извор : B92 ;