Улогата на правилно дишење по здравјето

Дишењето е витален процес во рамките на целиот жив свет. Наједноставна дефиниција за дишењето е процес на размена на гасови. Човечкиот род им најкоплексен...

Приказна за едно семејство фатено меѓу трупите на Хитлер и Сталин

Едно од првите сеќавања на мајка ми за време на војната е сцена кога добро ухранено момче на своја возраст – седум или осум...

Неколку причини да се напиете шоља кафе веднаш

Светската здравствена организација соопшти дека во текот на еден ден на планетата се пијат околу 1,5 милијарди шолји кафе секој ден. Две шолји кафе на...

Планирањето на патување може да ви го подобри менталното здравје

Сега можеби не е вистинското време за патување и одмор. Но, тоа не значи дека планирањето на патувањето е исто така откажано. Има некои...

Ефекти на мерките за социјално дистанцирање врз соматско и ментално здравје кај луѓето

Пандемијата предизвикана со КОВИД19 придонесе да се смени начинот на живот на луѓето, нивни навики, нивната интеракција, комуникација и други аспекти од нивното дејствување. Поради...

Придобивки од сончевите денови

Сонцето е најголемиот, природен и бесплатен извор на енергија. За неговото суштинско значење за природата и човечката заедница сведочат мноштво симболи, обреди и митови...

Улогата на миленичето во домот

Домот е место на заедница на луѓе. Во современ контекст домот се сведува на место каде луѓето се прехрануваат, одмараат, се забавуваат и во...
7,849FansLike
262SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!