Љубов и слобода

Само слободниот човек е способен да љуби и само љубовта може да ја обезбеди слободата. Состојбата на заљубеност и состојба на слобода се поврзани...

Шарм и убавина

Велат дека убавината на луѓето е релативна или дека за „вкусови не се дискутира“. Но сепак постојат одредени објективни параметри според кои може да...

Лош секс и проблеми со ерекција

Сексуалноста е една од најинтензивните енергии кај човекот. Сигмуд Фројд ја смета како темелна енергија и потеклото на многу психолошки проблеми го лоцира токму...

Луѓето повеќе зборуваат кога не зборуваат со зборови

Невербалната комуникација сочинува поголем дел од нашата целокупна комуникација со другите луѓе. Луѓето меѓусебе повеќе комуницираат со гестови, мимики, пантомима, држење на телото и...

Придобивки од пивото врз здравјето на луѓето

Пивото е еден од најконзумираните пијалоци низ светот. Неколку светски брендови се натпреваруваат за заземање на приматот во однос на квалитетот во производство на...

Високите потпетици и дефицит на женскост

Потпетиците биле дел од секојдневниот изглед на аристократијата. Во средновековните европски монархии, потпетици обично носеле мажи со низок раст со цел да изгледаат погабаритно,...

Што е насилство и како да го препознаете?

Насилството е честа девијација во меѓучовечките односи и е доста застапено и присутно во секојдневието на луѓето. Сепак многу од нас не можат да...

Разлики помеѓу токсична и нормална љубовна врска

Љубовта е универзална вредност и идеал. Историјата на човечката мисла покажува дека љубовта е една од најтретираните прашања, особено љубов помеѓу маж и жена,...

Заштитете ја кожата, дури и ако не одите на плажа

Иако многумина нема да одат на море заради епидемијата на ковид 19 ова лето, експертите предупредуваат дека заштитата на кожата не смее да се...

Позитивни и негативни стереотипи

Во нашиот јазик зборот стереотип обично асоцира на некоја „закоравеност, неправедност и мислење кое не се базира на проверка и докази“. Стереотипот исто така...
7,849FansLike
262SubscribersSubscribe

Recent Posts

Trending Now

error: Content is protected !!