Родителите на девојче (9) од Будва пријавиле во полиција обид за киднапирање на нивната ќерка, за која наводно се обидел да го извади човек од игралиштето.
Наводно, тоа се случило на игралиштето во населбата Голубовина, а како што беше речено, девојчето успеало да избега.

Случајот бил пријавен во полиција, која изјавила дека во овој момент не можат ниту да го потврдат ниту да го негираат обидот за киднапирање.

“Извештаи се земени од неколку лица. Во тек е кривична обработка, така што заради понатамошна истрага не можеме да дадеме повеќе информации во моментот. Кога ќе бидат направени сите проверки, ќе ја информираме јавноста за тоа”, соопшти полицијата.

Како што се наведува, полицијата трага по лицето чиј опис го добиле со цел да утврдат дали се точни наводите за девојчето.
По повод овој настан, мајката на девојчето објави на својата страница на Фејсбук, повикувајќи ги родителите од тоа соседство да бидат со своите деца додека тие се на игралиште.

Извор : Kurir rs ;