дома информација вест Повеќе од 1 200 студенти на Универзитетот во Алабама имаат корона

Повеќе од 1 200 студенти на Универзитетот во Алабама имаат корона

772
0

Од почетокот на пандемијата на корона вирусот, повеќе од 1.200 студенти на Универзитетот во Алабама се заразени.

Според експерите ова појава укажува на невниманието на студентите и нивното не придржување кон мерките за здравствена заштита.

Универзитетот во Алабана беше отворен поради испитни сесии, а студентиите доаѓале во меѓусебен контакт без да водат сметка за здравствена заштита.

Тие освен сопственото здравје и здравјето на другите студенти, во прашање го довеле и здравјето на другите членови на нивните семејства.

Извор: Канал5