Учениците и студентите, државјани на Србија кои одат на студирање во странство, ќе можат да се тестираат за вирусот корона бесплатно со помош на методот ПЦР, објави денеска Институтот за јавно здравје на Војводина.

Тестирањето на ученици и студенти кои одат на понатамошно образование во странство, може да се направи на штета на државата од денес.

Одлуката за бесплатно ПЦР тестирање на ученици и студенти ја донесе вчера Кризниот штаб на Србија за целата територија на земјата.

Извор : Still ;

претходниот член,Овие бизниси заработуваат повеќе пари затоа што Американците остануваат дома
Следната статијаДали луѓето одлучуваат да преземат големи чекори и да направат големи промени на крајот на секоја деценија? Научниците објаснуваат зошто!