дома информација вест Нова надеж за мајките кои користеа продолжено породилно

Нова надеж за мајките кои користеа продолжено породилно

671
0

Можно е пролонгирање на мерката за продолжено породилно за 1 до 2 месеци за да можат децата да се адаптираат во градинка.

Последниот збор ќе го каже Владата до крајот на неделата.

Ова е исходот од денешната средба на Премиерот и министрите за здравство и труд и социјала со претставнички на мајките на трудничко кои протестираа.

Започнувајќи од 23 овој месец, хронично болните, мајки на деца до 6 години и жените кои користеа породилно отсуство се вратија на работа поради што имаше бура рекации во јавноста.

Извор: Сител