Европскиот систем за предупредување за невреме ЕСТОФЕКС денес издаде предупредување од втор и прв степен за делови од Хрватска.

Дел од Западен Балкан ќе биде под влијание на силен дожд и град, а можни се торнада и силен ветер.

Невреме ќе се формираат од северот на Хрватска сè до југот на Словачка.

ИстраМет известува дека во Каштела веќе паѓал силен дожд, кој го носел силен ветер.
Промената на времето веќе започна во делови на Хрватска. Во Шибеник, каде паднаа околу 30 литри дожд, течеа потоци низ улиците, а градот падна и во Вараждин.

Извор : Kurir rs ;